Vznešený pivní styl IPA s americkými chmely. Svrchně kvašené pivo s výrazným aroma po pryskyřici (až borovici), citrusech a tropickém ovoci. Typická je vyšší až suchá hořkost.
Nejlépe se hodí ke kořeněnému jídlu, chilli, indické a thajské kuchyni.
8-10℃
Silver medal: Frankfurt International Trophy 2024
Silver medal: Concours International de Lyon 2024
2.místo PIVNÍ VIZE 2023
Gold medal: Frankfurt International Trophy 2023
Silver medal: Concours International de Lyon 2023
Silver medal: Concours International de Lyon 2022
1.místo Zlatá Pivní pečeť 2021
1.místo Zlatá Pivní pečeť 2019
2.místo Jarní cena českých sládků 2019
2.místo Pivo České Republiky 2017
3.místo Pivo České Republiky 2019
3.místo Pivo České Republiky 2016
Svrchně kvašené pivo stylu American Pale Ale. Zlatavá barva, příjemná plnost, osvěžující hořkost a aroma květin, ovoce a citrusů po amerických chmelech Cascade, Amarillo a Mosaic.
Nejlépe se hodí k burgerům, smaženým rybám a hranolkám.
8-10℃
Gold medal: Frankfurt International Trophy 2024
Gold medal: Concours International de Lyon 2024
1.místo Jarní cena českých sládků 2024
2.místo PIVNÍ VIZE 2023
2.místo Golden Bohemia 2023 kategorie Pale Ale
Grand Gold medal: Frankfurt International Trophy 2023
Silver medal: Concours International de Lyon 2023
1.místo Pale Ale, Prázdninové pivo roku 2022 v Padochově
2.místo Zlatá pivní pečeť 2022
Silver medal: Concours International de Lyon 2022
Gold Frankfurt International Trophy 2021
Grand Gold Frankfurt International Trophy 2019
3.místo Jarní cena českých sládků 2017
Tradiční český ležák spodně kvašený, vařený dvourmutovým způsobem s jemnou hořkostí způsobenou českými odrůdami chmelů žatecký poloranný červeňák (ŽPČ) a Premiant.
Nejlépe se hodí k vepřovému masu, tradiční české kuchyni.
6-8℃
1.místo Zlatá pivní pečeť 2024
Gold medal: Concours International de Lyon 2024
Gold medal: Frankfurt International Trophy 2023
Silver medal: Concours International de Lyon 2022
2.místo Degustace českých ležáku v Pivo, Bier & Ale 62/2016.
Nejlepší nový světlý ležák roku 2016. Výroční ceny Pivo, Bier & Ale.
Single (S) Malt (M) and (A) single (S) hop (H) = SMASH: Pro pivo vařené z jedné odrůdy sladu a chmele. Použitým sladem je světlý český a chmelem tradiční americká voňavá CITRA. Výsledkem je slámově světlý ejl s výrazným aroma po tropickém ovoci a s výraznější hořkostí.
Nejlépe se hodí k thajské ostré kuchyni.
8-10℃
Silver medal: Concours International de Lyon 2024
Golden Bohemia 2021: nejlepší pivo kategorie American-style India Pale Ale
Vyprodáno.
NEALKO IPA – FREE je Opičí nealkoholické pivo, které je vyrobeno metodou omezeného kvašení za použití speciálního kmene kvasnic. Složení surovin vychází z naší IPA 14% včetně použití amerických odrůd chmele Summit, Citra, Amarillo a Simcoe a studeného chmelení. Právě díky chmelení má nealkoholické pivo svěží chmelově-citrusový charakter, který přispívá k jeho vysoké pitelnosti.
Nejlépe se hodí k jakékoliv kuchyni pro řidiče a sportovce.
6-8℃
3.místo Zlatá pivní pečeť 2025
1.místo Golden Bohemia 2024
2.místo Zlatá pivní pečeť 2024
2.místo PIVNÍ VIZE 2023
3.místo Zlatá pivní pečeť 2023
Babiččin ovocný pivní koláč plný maliny, černého rybízu a vanilky. Pivní styl PASTRY SOUR ALE je kyseláč, ve kterém se používá laktóza pro vyvážení a oslazení piva. Do ležení se přidalo malinové pyré, šťáva z rybízu a 100 ks vanilkových lusků z Madagaskaru. Pivo se svými 4,8% alkoholu osvěží i v létě 😉
Nejlépe se hodí k ovocné zmrzlině.
10-12℃
Gold medal: Frankfurt International Trophy 2024
Imperial Stout 24% je velmi silné černé a speciální pivo. V chuti a vůni dominuje pražené, kávové a čokoládové aroma, což je způsobeno použitím speciálních sladů a praženého ječmene. Pivo je zároveň plné použitím ovesných vloček. Se svými 90 jednotkami hořkosti je v závěru cítit hořké doznívání. Se svými 11,0% alkoholu je pivo vhodné k archivaci.
Nejlépe se hodí k uzeným masům nebo čokoládovému dortu.
12-14℃
2.místo Zlatá pivní pečeť 2025
3.místo Jarní cena českých sládků 2025
1.místo Jarní cena českých sládků 2024
Grand Gold medal: Frankfurt International Trophy 2024
Gold medal: Concours International de Lyon 2024
Silver medal: Frankfurt International Trophy 2023
Zakalený/HAZY pale ale (lehká NEIPA a džusík) s NOVINKOU mezi americkými chmely KRUSH. Tato odrůda byla uvedena na trh v roce 2024 a slibuje aroma po tropickém ovoci, mangu, guavě a hlavně citrusech. Zákal pivu dodávají ovesné a pšeničné vločky, chmelení je intenzivní ve studené části procesu. Hořkost je díky použitému chmelu vyšší než jsme u klasické NEIPY zvyklý.
Nejlépe se hodí k horkým malinám.
8-10℃
Cherry Belgian Ale 16% zrál 6 měsíců v sudu po whisky Gold Cock. Po stočení do lahví pivo zrálo ještě 1 měsíc v lahvích. Vyrobeno bylo pouze 315 ks.
Použitém pivo: Cherry Belgian Ale 16% uvařený v prosinci 2018
Použitý sud: česká originální Gold Cock Whisky
Doba zrání: duben až říjen 2019
Nejlépe se hodí k uzeným masům nebo k čokoládovým dortům.
12-14℃
Imperial Stout 20% je velmi silné černé až dezertní pivo se svými 8,5% alkoholu. My jsme jej uvařili v únoru 2020 a v březnu 2020 přesunuli do dřevěných sudů po whisky Laphroaig a bourbonu Heaven Hill a nechali v nich 12 měsíců zrát. Na konci března 2021 jsme pivo stočili do lahví, přidali trošku kvasnic a cukru a nechali ještě 6 měsíců dozrávat v lahvích. Výsledkem jsou 2 speciální edice každá po 500 ks lahví. Po whisky Laphroaig získalo pivo typický zakouřený charakter této světoznáme whisky. Ve spojení s bourbonem naopak pivo získalo jemnější charakter po dubovém sudu a vanilce. V obou edicích pak jde cítit charakter tmavého dřeva až višní, která pochází z tmavého piva a dlouhého ležení.
Nejlépe se hodí k čokoládovému desertu.
12-14℃
Imperial Stout 20% je velmi silné černé až dezertní pivo se svými 8,5% alkoholu. My jsme jej uvařili v únoru 2020 a v březnu 2020 přesunuli do dřevěných sudů po whisky Laphroaig a bourbonu Heaven Hill a nechali v nich 12 měsíců zrát. Na konci března 2021 jsme pivo stočili do lahví, přidali trošku kvasnic a cukru a nechali ještě 6 měsíců dozrávat v lahvích. Výsledkem jsou 2 speciální edice každá po 500 ks lahví. Po whisky Laphroaig získalo pivo typický zakouřený charakter této světoznáme whisky. Ve spojení s bourbonem naopak pivo získalo jemnější charakter po dubovém sudu a vanilce. V obou edicích pak jde cítit charakter tmavého dřeva až višní, která pochází z tmavého piva a dlouhého ležení.
Nejlépe se hodí k čokoládovému desertu.
12-14℃
Baltic Porter 20% je silné černé spodně kvašené pivo se svými 9,0% alkoholu. My jsme jej uvařili v listopadu 2021 a přesunuli do dřevěných sudů po sherry Pedro Ximenes a jamajském rumu a nechali v nich 10 měsíců zrát. V září 2022 jsme pivo stočili do lahví, přidali trošku kvasnic a cukru a nechali ještě 2 měsíců dozrávat v lahvích. Výsledkem jsou 2 speciální edice každá po 600 ks lahví. Po sherry získalo pivo jemně kyselý charakter evokující červené hrozny a víno. Ve spojení s rumem naopak pivo získalo jemnější charakter sladšího třtinového rumu. V obou edicích pak jde cítit charakter tmavého dřeva až višní, která pochází z tmavého piva a dlouhého ležení.
Nejlepší s čokoládovým dortem.
12-14℃
Baltic Porter 20% je silné černé spodně kvašené pivo se svými 9,0% alkoholu. My jsme jej uvařili v listopadu 2021 a přesunuli do dřevěných sudů po sherry Pedro Ximenes a jamajském rumu a nechali v nich 10 měsíců zrát. V září 2022 jsme pivo stočili do lahví, přidali trošku kvasnic a cukru a nechali ještě 2 měsíců dozrávat v lahvích. Výsledkem jsou 2 speciální edice každá po 600 ks lahví. Po sherry získalo pivo jemně kyselý charakter evokující červené hrozny a víno. Ve spojení s rumem naopak pivo získalo jemnější charakter sladšího třtinového rumu. V obou edicích pak jde cítit charakter tmavého dřeva až višní, která pochází z tmavého piva a dlouhého ležení.
Nejlepší s čokoládovým dortem.
12-14℃
Imperial Stout 24% je silný extrémně černý svrchně kvašený STOUT se svými 11,0% alkoholu a typickým aroma pražené kávy, čokolády, atd. My jsme jej uvařili v listopadu 2022 a na začátku prosince přesunuli do dřevěných sudů po bourbonu BASIL-HAYDEN a OLD FORESTER a nechali v nich 10 měsíců zrát. V říjnu 2023 jsme pivo stočili do lahví, přidali trošku kvasnic a cukru a nechali ještě měsíc a půl dozrávat v lahvích. Výsledkem jsou 2 speciální edice každá po 500 ks lahví. Po bourbonu získala obě piva charakter vanilky, lehce dřeva, u Basil-Hayden lehce s nádechem oříšku a švestek, u Old Forester lehce s nádechem máty, borovice. Ve spojení s kávovým a čokoládovým stoutem tohle pivo slibuje jedinečný chuťový zážitek.
Nejlépe se hodí k čokoládovému dezertu.
12-14℃
Gold medal: Frankfurt International Trophy 2024
Imperial Stout 24% je silný extrémně černý svrchně kvašený STOUT se svými 11,0% alkoholu a typickým aroma pražené kávy, čokolády, atd. My jsme jej uvařili v listopadu 2022 a na začátku prosince přesunuli do dřevěných sudů po bourbonu BASIL-HAYDEN a OLD FORESTER a nechali v nich 10 měsíců zrát. V říjnu 2023 jsme pivo stočili do lahví, přidali trošku kvasnic a cukru a nechali ještě měsíc a půl dozrávat v lahvích. Výsledkem jsou 2 speciální edice každá po 500 ks lahví. Po bourbonu získala obě piva charakter vanilky, lehce dřeva, u Basil-Hayden lehce s nádechem oříšku a švestek, u Old Forester lehce s nádechem máty, borovice. Ve spojení s kávovým a čokoládovým stoutem tohle pivo slibuje jedinečný chuťový zážitek.
Nejlépe se hodí k čokoládovému dezertu.
12-14℃
Grand Gold medal: Frankfurt International Trophy 2024
Vařeno ve spolupráci se slovenským pivovarem GOD TIMES BREWERY pod názvem: Čo bolo, bolo… Jedná se o single hop IPU 16% s americkým chmelem Mosaic. Ten dodává pivu vůni borůvek, mandarinek a tropického ovoce. Tahle IPA má 6,8% alkoholu, sytou červenou barvu a hořkost 60 jednotek IBU.
Nejlépe se hodí ke kořeněnému jídlu, chilli, indické a thajské kuchyni.
12-14℃
Nedostupné
Vařeno jako kooperace pivovarů Nachmelená Opice a Krkonošský Medvěd. Pivní styl BRUT IPA je suchá totálně prokvašená IPA s přídavkem vinných kvasinek, tak trochu pivní šampaňské🙂 Světlá slámová barva, suché tělo s mírnou kyselostí, hořkostí a s příjemným ovocným nádechem převážně novozélandských chmelů (v hlavní roli Nelson Sauvin).
Nejlépe se hodí k mořským plodům
6-8℃
Vyprodáno
Dej si náš kyseláč, zkřiví se ti Zobak a budeš mít fajnou Opici 🙂 Pivo vařené v kooperaci s pivovarem Zobak Bílovec a s domovarníkem Davidem Kovaříkem. Pivo vyrobeno metodou kettle souring s použitím Laktobacilů. Pro tropické aroma byly použity ovocné šťávy a aromatické chmelové odrůdy. Výsledkem je svěží tropická bomba s příjemnou kyselostí ideální pro horké letní dny.
Nejlépe se hodí k výrazným sýrům a k mořským plodům.
6-8℃
Vyprodáno.
1. svrchně kvašené pivo v historii Budějovického Budvaru!!! Tahle kooperace vznikla díky dlouhodobé spolupráci Nachmelené Opice s Budějovickým Budvarem. Sládek Michal Kuřec společně se sládkem Petrem Košinem z Budvaru spolu studovali obor pivovarství v Praze a splnili si sen uvařením společného piva. Tato várka je unikátní v tom, že se minipivovarské postupy s výrobou EJLu aplikovali úspěšně v provozu velkého pivovaru. Finální pivo s názvem OPIČÍ EJL je tak svrchně kvašené pivo, vařené na varně infuzí, studeně chmelené s použitím aromatických amerických chmelů Cascade, Simcoe, Amarillo a Mosaic.
Nejlépe se hodí k burgerům s hovězím masem.
8-10℃
Kooperace s velkoobchodem LUCH s.r.o. který nás zastupuje na celém Slovensku a společně jsme pro jeho potřeby uvařili tuto JARNÍ IPU 🙂 Speciální je v tom, že jsme použili jiné kvasnice a to z White Labs, které osvěžují charakter. Na studené chmelení se použila Citra, Chinook, Columbus a Centennial. Právě výběr chmelů pivo směřuje spíše do kořenitějšího aroma, které je samozřejmě doplněno citrusy. Ochutnejte tohle jarní probuzení!
Nejlépe se hodí k ostré kuchyni.
8-10℃
Kooperace s velkoobchodem LUCH s.r.o., který nás zastupuje na celém Slovensku a jeho létajícím pivovarem LEOOHM Brewery. Společně jsme tak uvařili letní NEIPU s názvem Savoring 🙂 Lehká, svěží, džusovitá a ovocná pivní šťáva, která Vás v létě osvěží a vykouzlí úsměv na tváři 🙂 Jako odrůdy byly vybrány americký CASHMERE a ELDORADO, pivo se chmelilo výrazně na whirpoolu a dry hoppingem (za studena). Dostupné pouze přes velkoobchod LUCH s.r.o.
Nejlépe se hodí k citrónovému cheesecake.
8-10℃
Kooperace s pivovarem DEJF stylově nazvaná HOPPY DAY. Jedná se o pivní styl SOUR IPA, který je doplněn tropickým ovocem jk. maracuja, mango, papája a ananas. Byla použita metoda kettle souring, ke kvašení VERDANT IPA kvasnice, na intenzivní chmelení na vířivce a za studena pak Citra a Sabro v CRYU doplněné Talusem a Galaxy. Vychutnejte si tento chmelový a ovocný džusík.
Nejlépe se hodí k ovocné zmrzlině.
10-12℃
Kooperační várka s pivovarem DEJF vařená u DEJFa ve Studénce, kdy tentokrát jsme se pustili do pivního koláče. Jedná se o pivní styl PASTRY SOUR, do kterého jsme použili 20 kg hrušek, 20 kg malin, hromadu LOTUS sušenek a skořici. Pivo je vařeno se svými 20% EPM má 6,5% alkoholu. Výsledné pivo je tak chuťově velmi ovocně bohaté s tóny višní, švestek, karamelových sušenek až po dotek čokolády.
Nejlépe se hodí k čokoládovému desertu.
10-12℃
Světlý ALE, který je chmelený jak na varně tak za studena jedinou odrůdou chmele. Každá várka je vařena na hořkost 32 IBU, při studeném chmelení se použilo vždy stejné množství chmele a to 300 g/hl piva. Použité chmely a jejich aroma: I. Jarrylo (banán, hruška, pomeranč), II. Mosaic (tropické ovoce, borůvky, citrus), III. Eldorado (meruňka, ananas, meloun), IV. Idaho7 (ananas, citrus, meruňka).
Nejlépe se hodí k burgerům, smaženým rybám a hranolkám.
10-12℃
Nedostupné
Pivní série West Coast IPA 15%, podruhé (VOL.II) s chmely Cascade, Sorachi Ace a Talus . Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají aroma převážně po citrusech, grepech a lehce i pryskyřici.
Nejlepší k ostré vietnamské polévce Pho-Bo.
8-10℃
Silver medal: Concours International de Lyon 2022
Grand Gold Frankfurt International Trophy 2022
Pivní série West Coast IPA 15%, poprvé (VOL.I) s chmely Azacca, Columbus a Mosaic. Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají ovocně-citrusové a pryskyřičné aroma.
Nejlepší k ostré vietnamské polévce Pho-Bo.
8-10℃
Pivní série West Coast IPA 15%, potřetí (VOL.III) s chmely Citra, Loral a Mosaic . Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají aroma převážně po tropickém ovoci, citrusech, borůvkách i pryskyřici.
Nejlepší k ostré vietnamské polévce Pho-Bo.
8-10℃
1.místo Zlatá pivní pečeť 2023
2.místo PIVNÍ VIZE 2023
Pivní série West Coast IPA 15%, počtvrté (VOL.IV) s chmely Simcoe, Strata a Sabro . Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají aroma převážně po tropickém ovoci, melounu, jahodách a kokosu.
Nejlépe se hodí k ostrým pokrmům.
8-10℃
1.místo Golden Bohemia 2023 kategorie IPA
Pivní série West Coast IPA 15%, popáté (VOL.V) s chmely Amarillo, Comet a Idaho7 . Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají aroma převážně po grepu, dalších citrusech, květinách a trošku i po borovici.
Nejlepší k ostré vietnamské polévce Pho-Bo.
8-10℃
1.místo Zlatá pivní pečeť 2024
1.místo Jarní cena českých sládků 2024
Gold medal: Frankfurt International Trophy 2024
Pivní série West Coast IPA 15%, pošesté (VOL.VI) tentokrát s chmely Apollo, Citra a Galaxy . Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají aroma převážně po mangu, maracuje, dalším tropickém ovoci a citrusech.
Nejlepší k ostré vietnamské polévce Pho-Bo.
8-10℃
Černé pivo stylu stout inspirované irským Guinnessem. Tmavá krémová pěna, v chuti a vůni výrazné aroma kávy a čokolády, v doznívání pak suchost až trpkost typická pro stout.
Nejlépe se hodí ke grilovaným steakům, k čokoládovým dezertům.
10-12℃
3. místo Jarní cena českých sládků 2016
Nedostupné
Jantarová až měděná barva díky speciálním karamelovým sladům. Poctivá dvanáctka s příjemnou hořkostí, ale hlavně s výrazně sladovou až karamelovou plností.
Nejlépe se hodí ke kachně, červenému masu, luštěninám, pizze.
10-12℃
2.místo Jarní cena českých sládků 2017
Nedostupné
Spodně kvašené polotmavé silnější pivo, jehož základ tvoří karamelový slad. Příjemná plnost je slazena s vyváženou hořkostí, k tomu německá odrůda chmele Hallertau Blanc přidává osobité chmelové aroma.
Nejlépe se hodí ke kachně, červenému masu, luštěninám, pizze.
10-12℃
Nedostupné
Pivo s vůní po banánech, ovoci a koření…To vše použitím pšeničného sladu a svrchním kvašením. Typický je vyšší říz a nízká až neznatelná hořkost.
Nejlépe se hodí k salátům, těstovinám, rybám a mořským plodům.
6-8℃
Nedostupné
Velikonoční zelená 11% je spodně kvašený Ležák 11% s přídavkem přírodního koncentrátu. Jedná se o výtažek z rostlin, který pivu dodává jemnou zelenou barvu.
Nejlépe se hodí k masu s nádivkou a se špenátem.
8-10℃
Nedostupné
Pšeničná 13% s přídavkem květů ibišku, které pivu propůjčují krásnou růžovou barvu a osvěžující kyselost. To v kombinaci s ovocným aroma pšeničného piva a lehkým nádechem citrusů z amerických chmelů vytváří jedinečné pivo pro poslední teplé letní večery.
Nejlépe se hodí k sushi nebo salátům s mořskými plody.
8-10℃
Nedostupné
Svrchně kvašený ALE s přídavkem poctivého medu. Med dodává pivu příjemnou sladkost a jemné aroma, které je doplněno citrusovými tóny amerických chmelů Citra a Centennial.
Nejlépe se hodí k ovocným desertům, jako např. jablkovému závinu.
10-12℃
Nedostupné
Belgické pivo typu SAISON s tradičním anglickým chmelem. Slámová barva, vůně a chuť ovoce až citrusů, koření až pepře. V závěru dominuje suché tělo a vyšší hořkost, která pivu dodává svěžest a pobízí k dalšímu napití.
Nejlépe se hodí k mořským plodům a k dezertům se sýrem mascarpone.
12-14℃
Nedostupné
Zlatavá barva, obilné tělo, vyšší hořkost a příjemné aroma amerických chmelů. To je kombinace 2 pivních stylů: Ležák a IPA. Pivo je vařeno infuzí, kvašeno spodně, chmeleno na varně českými a za studena americkými odrůdami chmele.
Nejlépe se hodí k ostrým kuřecím křidýlkům.
10-12℃
Nedostupné
Světlý ALE, který je chmelený jak na varně tak za studena jedinou odrůdou chmele Mosaic. Várka je vařena na hořkost 32 IBU, při studeném chmelení se použilo 300 g chmele na hl piva. Chmel Mosaic je charakteristický svým aroma po tropickém ovoci, borůvkách a citrusech.
Nejlépe se hodí k burgerům, smaženým rybám a hranolkám.
10-12℃
Nedostupné
Pivo stylu English Special Bitter je svrchně kvašené pivo měděné barvy pocházející z Anglie. Jemné květinové aroma po anglických kvasnicích, kořenitá, chmelová až mírně zemitá vůně po anglických chmelech.
Nejlépe se hodí k pečenému kuřecímu a vepřovému masu, k thajské kuchyni.
10-12℃
Vyprodáno
Nový pivní styl New England IPA, který vznikl teprve nedávno ve oblasti Nová Anglie v USA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem, nižší hořkostí a ovocným až tropickým aroma připomínající džus. Typické je silné chmelení nejlepšími aromatickými odrůdami chmele, v sypání pak přídavek pšeničného sladu a ovesných vloček.
Nejlépe se hodí k ovocným dezertům.
10-12℃
Vyprodáno
Světlá spodně kvašená 13% s experimentálním chmelem CF-160 z britského chmelařství Charles Faram. Tento chmel je kříženec britského a amerického chmele a měl by pivu dodávat příjemně kořenitý a ovocný nádech.
Nejlépe se hodí k hovězímu masu.
8-10℃
Vyprodáno
Pivní styl JUICY/HAZY APA s novozélandskými chmely Rakau, Kohatu a Southern Cross, který jsme použili jako první v ČR! Světlý, zakalený ejl připomínající džus. Výrazně ovocné aroma, jemně chmelový nádech a nízká hořkost Vás zaručeně osvěží 😉
Nejlépe se hodí k cheesecaku.
8-10℃
Vyprodáno.
Pro tuto IPU jsme použili jen CRYO chmely, které vznikají vymražením chmele a obsahuje 2-krát více chmelových silic. Dávkování chmele je stejné jako pro ostatní naše ejly, ale aroma by tak mělo být mnohem výraznější. Jako odrůdy jsme zvolili ovocnější Cascade s Amarillem a kořenitější Columbus.
Nejlépe se hodí k výrazným sýrům.
8-10℃
Dostupné od 13.1.2020 do vyprodání zásob.
Pivní styl Session IPA představuje lehčí pitelnější verzi stylu IPA s 4,7% alkoholu. Pivu dominuje ovocně chmelové aroma, chuť je spíše suchá a hořká v doznívání. K chmelení byly použity americké odrůdy Simcoe a Mosaic, Mosaic v CRYO formě (vymražený, zakoncentrovaný chmel). Ideální letní IPA 🙂
Nejlépe se hodí k burgerům, smaženým rybám a hranolkám.
8-10℃
Dostupné od 18.5.2020
Fresh HOP 12% z čerstvého žatečáku!!! To je poctivá spodně kvašená dvanáctka vařená na 2 rmuty, chmelená čerstvě sesbíraným Žateckým poloraným červeňákem. Pro bohatší aroma jsme přidávali chmel i za studena.
Nejlépe se hodí ke grilovanému kolenu a žebrům.
8-10℃
Vyprodáno.
Protože máme rádi fotbal, tak jsme uvařili pivo pro fotbalové EURO. A protože: Kopačák+Opice=Kopičák 🙂 Jedná se o tradiční ležák vařený dvourmutovým způsobem, na chmelení na varně a do vířivé kádě se použil český chmel Kazbek se svými citrusovými tóny. Tohle pivo si užijete jak jinak u fotbalu 🙂
Nejlépe se hodí k vepřovému masu a tradiční české kuchyni.
8-10℃
Nedostupné
Pivní styl NEIPA (New England IPA) nebo-li hazy IPA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem po použití ovesných a pšeničných vloček, nižší hořkostí a ovocným až tropickým aroma připomínající džus. Pro chmelení byla použita aromatická Citra, chmelilo se na varně, do vířivé kádě a za studena.
Nejlépe se hodí k ovocným desetrům.
8-10℃
Vyprodáno.
Imperial Stout 20% je velmi silné černé až desertní pivo. V chuti a vůni dominuje pražené, kávové a čokoládové aroma, což je způsobeno použitím speciálních sladů a praženého ječmene. Nízká bílá pěna a nižší říz jsou typické pro tento pivní styl. Se svými 8,5% alkoholu je pivo vhodné k archivaci.
Nejlépe se hodí k uzeným masům nebo k čokoládovým dortům.
12-14℃
Dostupné od 22.3.2020 do vyprodání zásob.
Letní verze NEIPA (džusový ejl) s použitou kombinací chmelů Citra, Mosaic a Eldorado. Plnosti je dosaženo použitím ovesných a pšeničných vloček, chmelově džusové chuti pak velkou dávkou chmele na vířivce a při hlavním kvašení.
Nejlépe se hodí ke světlým rybám s citrónovým přelivem.
8-10℃
Kyseláč Tropická Malina 12% je ovocný sour ale vyroben metodou kettle souring s použitím Laktobacilů. Jako ovoce byla použita malina spolu s tropickou maracujou a pomerančem. V chuti piva se kombinuje ovocná složka se svěží kyselostí a příjemnou plností piva. Ovocná pivní zmrzlina.
Nejlépe se hodí k ovocným koláčům a zmrzlině.
6-8℃
Dostupné od 29.6.2020 do vyprodání zásob.
Pivo, které má srdce a koule🙂 Výrazné chmelové aroma po citrusech, grepech a dalším ovoci s příjemnou sladkostí a intenzivnější hořkostí. Na studené chmelení použit americký Centennial, novozélandské Motueka, Waimea a Nelson Sauvin.
Nejlépe se hodí k steakům se sladkou omáčkou nebo k výraznějším sýrům jako chedar a parmezán.
8-10℃
Gold medal: Frankfurt International Trophy 2024
RYE/ŽITNÁ IPA: to je do oranžova zbarvený ejl, pro jehož výrobu se část ječného sladu nahradila žitným. Ten pivu propůjčuje charakter hrubší sladovosti spolu s výraznou chlebnatostí. Pro svěžest piva pak na chmelení byly použity aromatické odrůdy Cascade, Columbus a Galaxy.
Nejlépe se hodí k ostrým kuřecím křidýlkům.
8-10℃
Choco Stout 16% je černý silný stout, do kterého se navíc použily kakaové boby pro zvýraznění čokoládového aroma. Ve spolupráci s jesenickacokolada.cz jsme pečlivě vybrali kakaové boby Criollo z Venezuely v té nejlepší kvalitě a přidali je do fáze ležení. Výsledné pivo je tak silné, příjemně sametové a plné, lehce kávové a hlavně čokoládové.
Nejlépe se hodí k uzeným masům nebo k čokoládovým dortům.
12-14℃
India Pale Lager je pivní styl, ve kterém se kombinují výrobní postupy ležáku a ejlu. Jedná se o spodně kvašené pivo, které je na varně vařené infuzí jako ejl a pro chmelové aroma se používá chmelení na vířivce a za studena. Použili jsem novou českou odrůdu chmele MOST v kombinaci s jemným americkým Cascade.
Nejlépe se hodí ke steakům s barbecue omáčkou.
8-10℃
Saison je belgický pivní styl, u kterého je zásadní použití speciálních kvasnic typu Belle Saison. Tyto kvasnice pivo prokvášejí více než je běžné, proto je sušší a má více alkoholu. Zároveň tvoří aroma po ovoci, koření a trošku i pepři. Pro zajímavější profil chuti jsme použili chmelení na vířivce chmelem Nelson Sauvin, do ležení jsme přidali na týden dubové piliny z amerického dubu. Výsledkem je sušší pivo s ovocno-kořenitým nádechem lehce připomínající šampaňské.
Nejlépe se hodí k aromatickým kozím sýrům.
10-12℃
GOSE je starodávný pivní styl z Německa, jedná se o kyselé pivo s použitím koriandru a soli. My jsme do něj ještě přidali ovoce. Tato kombinace se může zdát divoká, ale opak je pravdou, protože jemná slanost přidává na pitelnosti a balancuje chuťový profil. Použité ovoce mango a limetka Calamansi pak podporují svěžest a pitelnost.
Nejlépe se hodí ke grilovaným rybám a k holandské omáčce.
6-8℃
Dostupné od 27.7.2020 do vyprodání zásob.
Single (S) Malt (M) and (A) single (S) hop (H) = SMASH: Pro pivo vařené z jedné odrůdy sladu a chmele. Použitým sladem je světlý plzeňský a chmelem nová moderní americká odrůda SABRO. Výsledkem je slámově světlý ejl s unikátním aroma chmele SABRO po kokosu, peckovém ovoci a pryskyřici.
Nejlépe se hodí k ostré thajské kuchyni.
8-10℃
Chmel STRATA je úplnou novinkou mezi americkými chmely. Nám se dostalo pár kilo a rozhodli jsme se tento chmel nechat projevit v pivním stylu NEIPA: letní verzi Session NEIPA o síle 12%EPM a alkoholu 4,7%. STRATA dodává pivu tropické a výrazné ovocné aroma, které je doprovázeno džusovým charakterem stylu NEIPA.
Nejlépe se hodí světlým rybám s citrónovým přelivem.
8-10℃
Single (S) Malt (M) and (A) single (S) hop (H) = SMASH: Pro pivo vařené z jedné odrůdy sladu a chmele. Použitým sladem je světlý český a chmelem tradiční americká voňavá CITRA. Výsledkem je slámově světlý ejl s výrazným aroma po tropickém ovoci a s výraznější hořkostí.
Nejlépe se hodí k thajské ostré kuchyni.
8-10℃
Silver medal: Concours International de Lyon 2024
Golden Bohemia 2021: nejlepší pivo kategorie American-style India Pale Ale
Vyprodáno.
Kurnik Šopa (rozuměj po Ostravsku“sakra„) je nejen specifické slovní spojení, ale je to hlavně známá ochutnávková pivnice z Ostravy. Kluci letos slaví už 9.výročí a naše piva jsou u nich od začátku pivovaru, takže když nás poprosili o vaření piva k narozkám, neváhali jsme! Jedná se o lehkou, letní NEIPU s chmely Amarillo, Bravo, Citra. Tak na zdraví a ať se Vám v Kurnik Šopa daří!!! |
Nejlépe se hodí k oslavě narozenin Kurnik ŠOPA.
8-10℃
IPL: India Pale Lager je pivní styl, ve kterém se kombinují výrobní postupy ležáku a ejlu. Jedná se o spodně kvašené pivo, které je na varně vařené infuzí jako ejl a pro chmelové aroma se používá chmelení na vířivce a za studena. Použili jsme aromatické německé odrůdy Callista a Mandarina Bavaria, které pivu dodávají jemné mandarinkové aroma.
Nejlépe se hodí ke steakům s barbecue omáčkou.
8-10℃
Single (S) Malt (M) and (A) single (S) hop (H) = SMASH: Pro pivo vařené z jedné odrůdy sladu a chmele. Použitým sladem je světlý plzeňský a chmelem oblíbený americký voňavý MOSAIC. Výsledkem je slámově světlý ejl s výrazným aroma po tropickém ovoci, citrusech i borůvkách.
Nejlépe se hodí k thajské ostré kuchyni.
8-10℃
Pivní série West Coast IPA 15%, podruhé (VOL.II) s chmely Cascade, Sorachi Ace a Talus . Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají aroma převážně po citrusech, grepech a lehce i pryskyřici.
Nejlepší k ostré vietnamské polévce Pho-Bo.
8-10℃
Silver medal: Concours International de Lyon 2022
Grand Gold Frankfurt International Trophy 2022
Pivní série West Coast IPA 15%, poprvé (VOL.I) s chmely Azacca, Columbus a Mosaic. Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají ovocně-citrusové a pryskyřičné aroma.
Nejlepší k ostré vietnamské polévce Pho-Bo.
8-10℃
GOSE je starodávný pivní styl z Německa, jedná se o kyselé pivo s použitím koriandru a soli. My jsme do něj ještě přidali oblíbený květ bezu. Tato kombinace se může zdát divoká, ale opak je pravdou, protože jemná slanost přidává na pitelnosti a balancuje chuťový profil. Použitý květ bezu pak podporuje svěžest a pitelnost.
Nejlépe se hodí ke grilovaným rybám a k holandské omáčce.
6-8℃
Pivní styl NEIPA (New England IPA) nebo-li hazy IPA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem po použití ovesných a pšeničných vloček, nižší hořkostí a ovocným až tropickým aroma připomínající džus. Pro chmelení byly použity tentokrát chmele z Nového Zélandu Nelson Sauvin, Motueka a Rakau. Výsledné aroma je tak ovocně-citrusové a lehkým nádechem hroznů.
Nejlépe se hodí k rybě s holandskou omáčkou.
8-10℃
Pivní styl NEIPA (New England IPA) nebo-li hazy IPA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem po použití ovesných a pšeničných vloček, nižší hořkostí a ovocným až tropickým aroma připomínající džus. Pro chmelení byly použity naše oblíbené Amarillo, Citra a Sabro, které dávají pivu aroma po pomeranči, tropickém ovoci, pryskyřici a lehce kokosu.
Nejlépe se hodí k ovocným dezertům.
8-10℃
Gold medal: Frankfurt International Trophy 2023
Single (S) Malt (M) and (A) single (S) hop (H) = SMASH: Pro pivo vařené z jedné odrůdy sladu a chmele. Použitým sladem je světlý plzeňský a chmelem úplně nová odrůda TALUS. Výsledkem je slámově světlý ejl s unikátním citrusovým aroma po červeném grapefruitu a mandarinkách.
Nejlépe se hodí k ostré thajské kuchyni.
8-10℃
Single (S) Malt (M) and (A) single (S) hop (H) = SMASH: Pro pivo vařené z jedné odrůdy sladu a chmele. Použitým sladem je světlý plzeňský a chmelem australský ECLIPSE. Výsledkem je slámově světlý ejl s unikátním aroma po citrusech, sladkém ovoci a trošku pryskyřici.
Nejlépe se hodí k thajské ostré kuchyni.
8-10℃
Babiččin ovocný pivní koláč plný maliny, černého rybízu a vanilky. Pivní styl PASTRY SOUR ALE je kyseláč, ve kterém se používá laktóza pro vyvážení a oslazení piva. Do ležení se přidalo malinové pyré, šťáva z rybízu a 100 ks vanilkových lusků z Madagaskaru. Pivo se svými 4,8% alkoholu osvěží i v létě 😉
Nejlépe se hodí k ovocné zmrzlině.
10-12℃
Gold medal: Frankfurt International Trophy 2024
GOSE je starodávný pivní styl z Německa, jedná se o kyselé pivo s použitím koriandru a soli. My jsme do něj ještě přidali šťávu z černého rybízu. Tato kombinace se může zdát divoká, ale opak je pravdou, protože jemná slanost přidává na pitelnosti a balancuje chuťový profil. Černý rybíz pivo osvěžuje nejen svou chutí ale i barvou.
Nejlépe se hodí ke grilovaným rybám a k holandské omáčce.
6-8℃
2.místo kategorie Kyseláče Sdružení přátel piva 2023
Cyklopice 10% je svrchně kvašená desítka vařená na 1 rmut. Použili jsme jediný chmel a to Sorachi Ace. BEZ studeného chmelení, chmeleno jen na varně a ve vířivce. CYKLOPICE je lehké příjemně aromatické pivo pro letní osvěžení a zahnání žízně. Doporučuje 9 z 10 cyklistů!!!
Nejlépe se hodí k vepřovému kolenu.
6-8℃
Hasta La VISTA znamená v překladu sbohem a protože se blíží konec léta, tak se loučíme tímto pivem i s létem. Jedná se o single hop NEIPU s novou americkou odrůdou VISTA. Tento chmel dodává pivu aroma po tropickém ovoci, melounu, broskvi a hruškách.
Nejlépe se hodí světlým rybám s citrónovým přelivem.
8-10℃
Pivní styl BLACK IPA využívá netradiční kombinace karamelových a tmavých sladů s voňavými aromatickými chmely. Pro tohle pivo jsme použili slad carafu speciál, čokoládovou pšenici a pražený ječmen, z chmelů pak kořenitý Columbus spolu s citrusovou Citrou a ovocnou Galaxy. Výsledné pivo je černé s nádechem praženosti, čokolády a kávy, přesto svěží s vyšší hořkostí.
Nejlépe se hodí k čokoládovému dortu.
8-10℃
Fresh HOP je spodně kvašený ležák s čerstvě nasbíraným chmelem odrůdy MOST od našeho dodavatele Hopproducts. Pivo je vařeno klasicky na dva rmuty, 20 kilo chmelových šišek se dávkovalo do varny natřikrát. Ochutnejte tak svěží, příjemně ovocně-citrusový, kořenitý a jedinečný ležák.
Nejlépe se hodí k masu na grilu.
6-8℃
Single (S) Malt (M) and (A) single (S) hop (H) = SMASH: Pro pivo vařené z jedné odrůdy sladu a chmele. Použitým sladem je světlý plzeňský a chmelem australské GALAXY. Výsledkem je slámově světlý ejl s unikátním aroma po tropickém ovoci, broskvích ale i angreštu a rybízu.
Nejlépe se hodí k ostré thajské kuchyni.
8-10℃
2.místo Jarní cena českých sládků 2022
Grand Gold Frankfurt International Trophy 2022
Pivní styl NEIPA (New England IPA) nebo-li hazy IPA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem po použití ovesných a pšeničných vloček, nižší hořkostí a ovocným až tropickým aroma připomínající džus. Pro chmelení byly použity Mosaic a Sabro, Sabro je nová aromatická odrůda amerického chmele.
Nejlépe se hodí k ovocným dezertům.
8-10℃
Zakalený/HAZY pale ale (lehká NEIPA a džusík) s americkými chmely SABRO a TALUS. Zákal pivu dodávají ovesné a pšeničné vločky, chmelení je intenzivní ve studené části procesu. Hořkost je nižší a pivo má připomínat spíše ovocný džus. Chmely pak pivu dodávají ovocné, tropické až džusové aroma, ze kterého jde nejvíce cítit kokos (SABRO) a mandarinka (TALUS).
Výborně se hodí k rybě s hranolkama a plátkem citrónu, k drůbežímu burgeru či k ostrým pokrmům jako jsou nudle, nebo kari.
8-10℃
Svrchně kvašený vánoční speciál pivního stylu RYE IPA(žitná IPA). K výrobě piva se část sladu nahradí žitem, které pivu přidá na plnosti, chlebnatosti a příjemné polotmavé barvě. Pivo je chmeleno na varně i za studena (tzv. dry hopping) aromatickými odrůdami chmele Amarillo, Cascade a Columbus. Výsledné pivo je tak voňavé a svěží po chmelech a zároveň krásně plné použitím žita. Šťastné a veselé!
Nejlépe se hodí k pečeným žebrům.
8-10℃
Pivní styl COLD IPA vznikl teprve nedávno v USA. Používají se kvasnice spodního kvašení, ale při teplotách nižších než je obvyklé pro svrchní kvašení, proto COLD….. Část sladu se nahrazuje rýžovými vločkami pro dosažení suchého charakteru. V chmelení se už postupuje jako u stylu IPA, tentokrát jsme použili kombinaci Azacca, Cascade a Talus.
Nejlépe se hodí ke zralým francouzským sýrům.
8-10℃
Pivní série West Coast IPA 15%, potřetí (VOL.III) s chmely Citra, Loral a Mosaic . Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají aroma převážně po tropickém ovoci, citrusech, borůvkách i pryskyřici.
Nejlepší k ostré vietnamské polévce Pho-Bo.
8-10℃
1.místo Zlatá pivní pečeť 2023
2.místo PIVNÍ VIZE 2023
Pivní styl NEIPA (New England IPA) nebo-li hazy IPA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem po použití ovesných a pšeničných vloček, nižší hořkostí a ovocným až tropickým aroma připomínající džus. Pro chmelení byly použity novější americké odrůdy Strata a Talus, Strata dodává vůni tropického ovoce, až melounu a jahod, kdežto Talus je spíše mandarinkový a citrusový.
Nejlépe se hodí k ovocným dezertům.
8-10℃
Kooperace s pivovarem DEJF stylově nazvaná HOPPY DAY. Jedná se o pivní styl SOUR IPA, který je doplněn tropickým ovocem jk. maracuja, mango, papája a ananas. Byla použita metoda kettle souring, ke kvašení VERDANT IPA kvasnice, na intenzivní chmelení na vířivce a za studena pak Citra a Sabro v CRYU doplněné Talusem a Galaxy. Vychutnejte si tento chmelový a ovocný džusík.
Nejlépe se hodí k ovocné zmrzlině.
10-12℃
Single (S) Malt (M) and (A) single (S) hop (H) = SMASH: Pro pivo vařené z jedné odrůdy sladu a chmele. Použitým sladem je světlý plzeňský a chmelem novozélendský NECTARON. Výsledkem je slámově světlý ejl s unikátním aroma po tropickém ovoci, grapefruitu, broskvích a ananasu.
Nejlépe se hodí k thajské ostré kuchyni.
8-10℃
Tenhle ejl je postavený čistě na chmelech z Austrálie a to Ella, Enigma a Galaxy. Postup výroby na varně je běžný pro piva typu Pale Ale s použití infuze, plzeňského a pale ale sladu. Australské chmely jsou ovocné a zároveň kořenité a konkrétně tyto chmely pivu dodají aroma po tropickém ovoci, broskvích, ale i rybízu a pryskyřici.
Nejlépe se hodí světlým rybám s citrónovým přelivem.
8-10℃
Pivní série West Coast IPA 15%, počtvrté (VOL.IV) s chmely Simcoe, Strata a Sabro . Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají aroma převážně po tropickém ovoci, melounu, jahodách a kokosu.
Nejlépe se hodí k ostrým pokrmům.
8-10℃
1.místo Golden Bohemia 2023 kategorie IPA
Pivní série West Coast IPA 15%, popáté (VOL.V) s chmely Amarillo, Comet a Idaho7 . Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají aroma převážně po grepu, dalších citrusech, květinách a trošku i po borovici.
Nejlepší k ostré vietnamské polévce Pho-Bo.
8-10℃
1.místo Zlatá pivní pečeť 2024
1.místo Jarní cena českých sládků 2024
Gold medal: Frankfurt International Trophy 2024
Zakalený/HAZY pale ale (lehká NEIPA) s novinkou z Nového Zélandu a to chmelem Superdelic. Zákal pivu dodávají ovesné a pšeničné vločky, chmelení je intenzivní ve studené části procesu. Hořkost je nižší a pivo má připomínat spíše ovocný džus. Nová odrůda chmele SUPERDELIC pak dodává aromatické tóny tropického ovoce, bonbonů až připomínající staré dobré BOMPARI.
Výborně se hodí k rybě s hranolkama a plátkem citrónu, k drůbežímu burgeru či k ostrým pokrmům jako jsou nudle, nebo kari.
8-10℃
Pivní styl COLD IPA vznikl teprve nedávno v USA. Používají se kvasnice spodního kvašení, ale při teplotách nižších než je obvyklé pro svrchní kvašení, proto COLD….. Část sladu se nahrazuje rýžovými vločkami pro dosažení suchého charakteru. V chmelení se už postupuje jako u stylu IPA, tentokrát jsme použili kombinaci australských chmelů začínajících na písmeno E Eclipse, Ella a Enigma.
Nejlépe se hodí ke zralým francouzským sýrům.
8-10℃
Nová americká odrůda chmele HBC1019 v pivním stylu NEIPA (New England IPA) nebo-li hazy IPA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem po použití ovesných a pšeničných vloček, nižší hořkostí a ovocným až tropickým aroma připomínající džus. Jako chmel jsme použity naprostou novinku, která se v Česku ještě neobjevila a to HBC1019. Charakteristika chmele slibuje aroma po tropickém ovoci, melounu a broskvích, kokosu a pomerančích.
Nejlépe se hodí k ovocným dezertům.
8-10℃
Imperial Stout 24% je velmi silné černé a speciální pivo. V chuti a vůni dominuje pražené, kávové a čokoládové aroma, což je způsobeno použitím speciálních sladů a praženého ječmene. Pivo je zároveň plné použitím ovesných vloček. Se svými 90 jednotkami hořkosti je v závěru cítit hořké doznívání. Se svými 11,0% alkoholu je pivo vhodné k archivaci.
Nejlépe se hodí k uzeným masům nebo čokoládovému dortu.
12-14℃
2.místo Zlatá pivní pečeť 2025
3.místo Jarní cena českých sládků 2025
1.místo Jarní cena českých sládků 2024
Grand Gold medal: Frankfurt International Trophy 2024
Gold medal: Concours International de Lyon 2024
Silver medal: Frankfurt International Trophy 2023
GOSE je starodávný pivní styl z Německa, jedná se o kyselé pivo s použitím koriandru a soli. My jsme do něj ještě přidali čerstvé přírodní pyré z malin a borůvek. Tato kombinace se může zdát divoká, ale opak je pravdou, protože jemná slanost přidává na pitelnosti a balancuje chuťový profil. Malina s borůvkou pak vytváří nejen krásnou červenofialovou barvu, ale hlavně svěží ovocné aroma.
Nejlépe se hodí ke grilovaným rybám a k holandské omáčce.
8-10℃
HOKEJKA je hokejový ležák uvařený k příležitosti MS v hokeji 2024 😉. Český poctivý 12ti stupňový ležák plzeňského typu, vařený na 2 rmuty a chmelený českými odrůdami Premiant a Bohemie. Bohemie je nová česká odrůda pocházející z Žatecké oblasti. Vychutnejte si české zlato ve sklenici a pojďme společně fandit naším chlapcům ke zlaté medaili;-).
Nejlépe se hodí k tradičním českým pokrmům.
8-10℃
Zakalený/HAZY pale ale (lehká NEIPA a džusík) s americkými chmely SABRO a TALUS. Zákal pivu dodávají ovesné a pšeničné vločky, chmelení je intenzivní ve studené části procesu. Hořkost je nížší a pivo má připomínat spíše ovocný džus. Chmely pak pivu dodávají ovocné, tropické až džusové aroma, ze kterého jde nejvíce cítit kokos (SABRO) a mandarinka (TALUS).
Nejlepší s fish and chips, kuřecím burgerem nebo všemi možnými kořeněnými jídly, jako jsou nudle a kari.
8-10℃
Single (S) Malt (M) and (A) single (S) hop (H) = SMASH: Pro pivo vařené z jedné odrůdy sladu a chmele. Použitým sladem je světlý plzeňský a chmelem novozélandský NELSON SAUVIN. Výsledkem je slámově světlý ejl s unikátním aroma. Jak už název chmele napovídá, jeho aroma připomíná víno, takže v něm můžete nalézt jemné tóny hroznového vína, angreštu a dalšího ovoce.
Nejlépe se hodí k thajské ostré kuchyni.
8-10℃
Pivní styl PASTRY SOUR ALE je kyseláč, ve kterém se používá laktóza pro vyvážení a zvýšení plnosti piva. Tentokrát jsme připravili TROPICAL verzi s různým exotickým ovocem jako je mango, maracuja, papaya, ananas, mandarinka atd. POZOR, i když je to patnáctka, tak má jen 4,8% alkoholu a proto osvěží i v létě 😉
Nejlépe se hodí k ovocné zmrzlině.
10-12℃
English Pale Ale je charakteristický svým výrazně sladovým až karamelovým tělem a střední hořkostí. Pro chmelení jsme použili nové moderní anglické odrudy Harlequin a Mystic. Anglické chmelové odrůdy jsou obecně spíše kořenité, tyto dvě novinky přináší navíc i aroma ovoce, citrusů a rybízu.
Nejlépe se hodí k pečenému kuřecímu a vepřovému masu, nebo k pikantním pokrmům.
10-12℃
Pivní série West Coast IPA 15%, pošesté (VOL.VI) tentokrát s chmely Apollo, Citra a Galaxy . Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají aroma převážně po mangu, maracuje, dalším tropickém ovoci a citrusech.
Nejlepší k ostré vietnamské polévce Pho-Bo.
8-10℃
HP201 je nová ČESKÁ chmelová odrůda, která je zatím v procesu šlechtění a je dílem kamaráda Jindry Křivánka. Jedná se polo-zakrslou odrůdu s vyšším obsahem hořkých kyselin i silic, které slibují bohaté ovocné, citrusové aroma. Použili jsme na naší várku 50 kg čerstvých hlávek chmele, které jsme dávkovali na varně, do vířivky i za studena.
Nejlépe se hodí ke grilovanému masu.
6-8℃
Pivní styl NEIPA (New England IPA) nebo-li hazy IPA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem po použití ovesných a pšeničných vloček, nižší hořkostí a ovocným až tropickým aroma připomínající džus. Pro chmelení jsme použili novozélandský chmel NECTARON. Výsledkem je tak pivní džus s příjemným aroma po tropickém ovoci, grepu, broskvích a ananasu.
Nejlépe se hodí k ovocným dezertům.
8-10℃
2.místo Golden Bohemia 2024
OPICE SLAVÍ 9 ROKŮ!!! Tentokrát jsme k výročí uvařili pivní styl COLD IPA v DOUBLE verzi. Ke kvašení se používají spodní kvasnice za vyšších teplot, část sladu se nahrazuje rýžovými vločkami pro dosažení suchého charakteru. V chmelení se už postupuje jako u stylu IPA, zde s chmely Mosaic a Nelson Sauvin. Tak na zdraví!!!
Nejlépe se hodí k pikantnímu masu a zralým sýrům.
12-14℃
Velikonoční ALE 13% je světlé svrchně kvašené pivo, které se chmelí intenzivně na varně a hlavně za studena americkými odrůdami chmelů APOLLO, COMET a MOSAIC. Výsledné aroma tak slibuje nádech chmelových silic, grepu a tropického ovoce, v chuti a doznívání je pak cítit středně intenzivní a sušší hořkost.
Nejlépe se hodí k velikonoční nádivce.
8-10℃
Zakalený/HAZY pale ale (lehká NEIPA a džusík) s NOVINKOU mezi americkými chmely KRUSH. Tato odrůda byla uvedena na trh v roce 2024 a slibuje aroma po tropickém ovoci, mangu, guavě a hlavně citrusech. Zákal pivu dodávají ovesné a pšeničné vločky, chmelení je intenzivní ve studené části procesu. Hořkost je díky použitému chmelu vyšší než jsme u klasické NEIPY zvyklý.
Nejlépe se hodí k horkým malinám.
8-10℃
Vznešený pivní styl IPA s americkými chmely. Svrchně kvašené pivo s výrazným aroma po pryskyřici (až borovici), citrusech a tropickém ovoci. Typická je vyšší až suchá hořkost.
Nejlépe se hodí ke kořeněnému jídlu, chilli, indické a thajské kuchyni.
8-10℃
Silver medal: Frankfurt International Trophy 2024
Silver medal: Concours International de Lyon 2024
2.místo PIVNÍ VIZE 2023
Gold medal: Frankfurt International Trophy 2023
Silver medal: Concours International de Lyon 2023
Silver medal: Concours International de Lyon 2022
1.místo Zlatá Pivní pečeť 2021
1.místo Zlatá Pivní pečeť 2019
2.místo Jarní cena českých sládků 2019
2.místo Pivo České Republiky 2017
3.místo Pivo České Republiky 2019
3.místo Pivo České Republiky 2016
Svrchně kvašené pivo stylu American Pale Ale. Zlatavá barva, příjemná plnost, osvěžující hořkost a aroma květin, ovoce a citrusů po amerických chmelech Cascade, Amarillo a Mosaic.
Nejlépe se hodí k burgerům, smaženým rybám a hranolkám.
8-10℃
Gold medal: Frankfurt International Trophy 2024
Gold medal: Concours International de Lyon 2024
1.místo Jarní cena českých sládků 2024
2.místo PIVNÍ VIZE 2023
2.místo Golden Bohemia 2023 kategorie Pale Ale
Grand Gold medal: Frankfurt International Trophy 2023
Silver medal: Concours International de Lyon 2023
1.místo Pale Ale, Prázdninové pivo roku 2022 v Padochově
2.místo Zlatá pivní pečeť 2022
Silver medal: Concours International de Lyon 2022
Gold Frankfurt International Trophy 2021
Grand Gold Frankfurt International Trophy 2019
3.místo Jarní cena českých sládků 2017
Tradiční český ležák spodně kvašený, vařený dvourmutovým způsobem s jemnou hořkostí způsobenou českými odrůdami chmelů žatecký poloranný červeňák (ŽPČ) a Premiant.
Nejlépe se hodí k vepřovému masu, tradiční české kuchyni.
6-8℃
1.místo Zlatá pivní pečeť 2024
Gold medal: Concours International de Lyon 2024
Gold medal: Frankfurt International Trophy 2023
Silver medal: Concours International de Lyon 2022
2.místo Degustace českých ležáku v Pivo, Bier & Ale 62/2016.
Nejlepší nový světlý ležák roku 2016. Výroční ceny Pivo, Bier & Ale.
NEALKO IPA – FREE je Opičí nealkoholické pivo, které je vyrobeno metodou omezeného kvašení za použití speciálního kmene kvasnic. Složení surovin vychází z naší IPA 14% včetně použití amerických odrůd chmele Summit, Citra, Amarillo a Simcoe a studeného chmelení. Právě díky chmelení má nealkoholické pivo svěží chmelově-citrusový charakter, který přispívá k jeho vysoké pitelnosti.
Nejlépe se hodí k jakékoliv kuchyni pro řidiče a sportovce.
6-8℃
3.místo Zlatá pivní pečeť 2025
1.místo Golden Bohemia 2024
2.místo Zlatá pivní pečeť 2024
2.místo PIVNÍ VIZE 2023
3.místo Zlatá pivní pečeť 2023
OPICE MÁ 1.ROK!!! Výroční speciál BELGIAN DUBBEL 16% vyroben po vzoru belgických trapistických klášterů. V chuti a vůni najdete višně, švestky, kandované ovoce, trošku karamelu a čokolády.
Nejlépe se hodí k uzeným žebrům, dušenému masu i k čokoládovému dortu.
12-14℃
K 1.výročí v roce 2016
OPICE MÁ 2 ROKY!!! Tak to pojďte s námi oslavit 🙂 Načervenalá barva, intenzita a jedinečné chmelové aroma…To je výroční speciál DOUBLE IPA 18%, ve kterém se kombinují ovocné a kořenité zahraniční odrůdy. Tak na zdraví 🙂
Nejlépe se hodí k masu s pikantní omáčkou a k velmi kořeněným jídlům.
12-14℃
K 2. výročí v roce 2017
OPICE SLAVÍ 3 ROKY!!! K 3.výročí naší opičky jsme připravili netradiční speciál a to belgický klášterní tmavý ALE, do kterého byla přidána višňová šťáva. Výsledkem je pivo, ve kterém se doplňují sladovost piva s lehkou kyselostí a vůní višní. V sypání byl použit mimo jiné čokoládový pšeničný slad pro lehký nádech čokolády v chuti.
Nejlépe se hodí ke sladkým omáčkám s masem.
12-14℃
K 3.výročí v roce 2018
OPICE SLAVÍ 4 ROKY!!! Výroční speciál stylu WHITE IPA 14% je pivo, ve kterém se spojují 2 pivní styly: WIT (belgické pšeničné) a IPA (india pale ale). Použitý pšeničný slad a vločky pivu propůjčují příjemný zákal a plnost. Výsledné pivo má plné tělo se střední hořkostí, které je doplněno vůní po koriandru, pomerančové kůrě a ovoci. Pro kvašení byly použity dva druhy kvasnic, chmeleno za studena Amarillem.
Nejlépe se hodí k plísňovým sýrům, chedaru, avokádu.
8-10℃
K 4.výročí v roce 2019
OPICE SLAVÍ 5 ROKŮ!!! K 5.výročí jsme připravili speciál ve znamení čísla 5: IPA 15%, do které jsme použili 5 našich nejoblíbenějších chmelů: Amarillo, Cascade, Citra, Mosaic, Simcoe. Chmely se dávkovali 2-krát za studena (proto double dry hopped IPA). Výsledkem je světlá, svěží a voňavá IPA. Děkujeme za těch 5 let, že jste tu s námi!!!
Nejlépe se hodí ke kari omáčkám.
8-10℃
OPICE SLAVÍ 6 ROKŮ!!! Letos jsme na oslavu připravili něco silnějšího: tmavé pivo ve stylu Baltic Porter s přídavkem kokosu o síle 20% EPM. Pro výrobu tohoto piva se používá kombinace karamelových a čokoládových sladů, je spodně kvašené a leželo 6 týdnů. V pivu dominuje aroma tmavých sladů s nádechem čokolády, karamelu, trošku kávy. Do ležení se ještě přidával opražený strouhaný kokos. Tak na zdraví!!!
Nejlépe se hodí k uzenému masu, steaku a podobně.
12-14℃
OPICE SLAVÍ 7 ROKŮ!!! Letos jsme na oslavu připravili šťavnatou DOUBLE NEIPU 18% s chmely Citra, Mosaic, Simcoe a Sabro. Pro tenhle pivní styl se používají kvasnice, které spolu s chmelem přispívají k výraznému tropickému až džusovému aroma. Použití ovesných a pšeničných vloček vytvoří sametové tělo a džusový zákal. Tak na zdraví!!!
Nejlépe se hodí k rybám.
8-10℃
OPICE SLAVÍ 8 ROKŮ!!! Letos jsme na oslavu připravili německý pivní styl DOPPELBOCK. Jedná se o spodně kvašené polotmavé pivo s 7,5% alkoholu, které je založeno hlavně na složení sladů. Používá se velký poměr bavorského sladu spolu s karamelovým a výsledné pivo je tak v tělu výrazně hutné, chlebnaté, s lehkým karamelem. Hořkost je nižší a jemná díky použití aromatických německých odrůd. Tak na zdraví!!!
Nejlépe se hodí ke kachně a červenému masu.
12-14℃
2.místo PIVNÍ VIZE 2023 v kategorii tmavé, polotmavé speciály, stouty, portery
OPICE SLAVÍ 9 ROKŮ!!! Tentokrát jsme k výročí uvařili pivní styl COLD IPA v DOUBLE verzi. Ke kvašení se používají spodní kvasnice za vyšších teplot, část sladu se nahrazuje rýžovými vločkami pro dosažení suchého charakteru. V chmelení se už postupuje jako u stylu IPA, zde s chmely Mosaic a Nelson Sauvin. Tak na zdraví!!!
Nejlépe se hodí k pikantnímu masu a zralým sýrům.
12-14℃